12 januari 2015

I'm on top of the worldBurj Khalifa. Världens högsta byggnad, 828 meter högt. Uppe på våning 124, 452 meter över marken tog jag dessa bilder. Utsikten var ju otrolig, ni ser själva på bilderna. Det är säkert sjukt fint att se på solnedgången och alla lampor i husen där uppifrån, men vi hade inte tålamodet och tiden att vänta tills dess.

Dubai är, som ni ser, ingen grön stad. Överallt fanns en massa byggnader, både färdiga och sådana som höll på att byggas, skyskrapor, motorvägar och så stranden vid vattenbrynet såklart. Jag saknade ändå det gröna. Lite palmer här och där och lite gräs längs med motorvägen. Men hur ska man orka bo i en stad utan träd, i en stad där man måste ta bilen ut till stranden för att kunna gå på promenad? Ingenting finns på gångavstånd i Dubai, man måst ta taxi eller metro överallt. Inte för att det är särskilt dyrt, men annorlunda känns det. Det fanns knappt trottoarer någonstans.

En fin stad är det ändå, med alla sina magnifika byggnader. Så sjukt många olika och på hittiga skyskrapor. Fattar inte vem som hittat på allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar